December


Assalamualaikum and Hi
Its been a longgggggggg time I haven't blogging.

Yass, finally I make it because I'm free today. 

So guys, aku sebenarnya banyak gila benda nak cerita.
Aha cliche nya!

Where should I start?

Aku random je la cerita.

Untuk sem 1, aku ambil kokurikulum Bakti Siswa.
Its like a kind of volunteering club.

First time in my life, aku quite surprise sebab mostly are chinese!
So, aku macam' aku-silap-masuk-kelas-mandarin' ke?

Dengan awkwardnya aku pergi duduk sorang.
Alone giler! Hahaha

Punyalah aku tunggu mana Melayu-Melayu lagi ni.
Biasalah Melayu datang lambat(Phew)

Sekali ada orang datang, and
you know what?
my friend, Farah masuk kelab kokurikulum  sekali!

Gila kau tak excited!
Aku hampir nak menjerit sebab at least aku ada kawan nak berborak

Nasib aku tak menangis mengenangkan nasib.

And  Zaqwan pun ada which is dia adalah coursemate aku.

So, kitaorang bertiga je yang Melayu.

Dari situ kitaorang rapat sebab kalau ada apa-apa aktiviti yang kelab tu buat, kitaorang akan discuss sesama Melayu ni.
No, we're not being racist!

Its like kitaorang yang rasa macam tak wujud dalam kelas tu. 
All of them are Chinese and speak Mandarin.

Gosh, I was like; hello! Could you show us some respect? Can you just talking in English?

Ergh.

Aku serius rasa menyampah bila setiap hari Sabtu sebab kelas kokurikulum ni.
Either Farah or Zaqwan, both of them just like me.

Kitaorang selalu rasa macam malas gila nak pergi kelas.

Lol.
Farah pernah cakap, eventhough dia ambil course communication,
she cannot communicate with them.

I totally agree!
There's one time where my group got some activities to handle.
Guess what.
They discuss in Mandarin.
I was like' speechless'
And, I terpaksa minta tolong my other Chinese friend to translate their whole conversation.

And mereka pun macam terkejut.

Weh, serius doo diaorang tak percaya.
How can they discuss in Mandarin? Dah la ada Melayu

Aku tak kisah actually if they want to speak in Mandarin because I know, most of them are not able to speak in Malay. 
Their English also not very fluent.
So, aku macam tak kisah pun diorang nak cakap dalam bahasa apa pun.

But
If they want to communicate with me, I just hope they can speak in English.
English aku pun tak fluent tapi itulah languange yang boleh difahami oleh dua pihak.

that's it! Language barrier is our problems.

And, for the second sem, Aku nak ambil memancing.

Yup, I like fishing! 
Aku harap aku dapat memancing for next sem.

I think 
itu sahaja cerita kokurikulum aku yang tak berapa menarik.
Aha!

Move to the next topic!

Guys, I actually have a crush towards a guy ni.
But
Aku silap
Silap sebab suka dekat orang yang dah berpunya.

Aku rasa macam kenapa dalam banyak-banyak orang, this guy berjaya buatkan aku suka dia.

Oh My God!
Satu je prinsip aku
I dont want to involve with someone's boyfriend.

And now, aku cuba lupakan dia.
Lupakan.

Kau tahu sebab apa aku minat dia?
Sebab dia gentleman.

Guys,
Lelaki, 
Korang jangan gentleman sangat dengan aku.
Kau tahu kan perempuan cepat jatuh hati pada lelaki yang baik?

Tapi aku tahu, aku salah.
Bukan dia.
Sebab apa aku salah?
Sebab aku cepat perasan.
Cepat jatuh hati pada orang yang tak pasti milik siapa.

So, I take this as a lesson.

I don want to involve in this feelings again.
Bukan lesbian.
NO!

Tapi aku nak fokus belajar dulu.
Aku nak capai impian dan cita-cita aku dulu.

Aku nak stop fall in love!
Ahahah

We cant stop, but we can handle.

Most importantly, Aku nak berjaya supaya aku dapat kejar impian aku.

Sebab aku tak nak kecewa dengan diri aku sekarang.

Yup!

Itu je kot.
Bye!











Comments

  1. hmm they talked in Mandarin je? hmm tak tahu nak cakap apa. nak marah pun tak boleh kan. but it's a good thing that you asked someone to translate. sebab ada orang, tak kisah dah. hoping that they could try to communicate and involve everyone in soon.

    hmmm crush? faham faham.. awak cakap "I dont want to involve with someone's boyfriend"
    Alaaa baru boyfriend, bukan suami lagi HAHAHAHA jkjk

    perasaan je tu, nanti nampak laki lain lagi handsome and baik, lupa terus hihihi


    - https://insyirahanorpiah.blogspot.com -

    ReplyDelete
  2. hi.. content blog menarik.. lets blogwalking and click iklan..done follow u.. follow me back.. http://acuyuhan.blogspot.com/ thanks

    ReplyDelete
  3. hey my dear ^^ I've been waiting for your new post since your last post tbh hee. I wish all the best for you. Actually reading your post remind me to your fifthteen-years-old-version. i miss you, friend ;)

    ReplyDelete
  4. hi again ;) when will you start writing again? awww i miss your story, hehe actually i came here because i need inspiration and you have been my blogging-buddy since you found my blog! i also miss my old self that have a lot in mind to write. p/s : Stay healthy !

    ReplyDelete

Post a Comment